Radno vrijeme: PON - PET 15:00 - 21:00

Djelatnosti i usluge

Estetska i restaurativna stomatologija

 

zdravi zubi

U našem centru dentalne medicine posebna se pozornost usmjerava na estetiku uz bezuvjetnu primjenu pravila struke. Koristimo najmodernije i najkvalitetnije, uglavnom američke materijale i druge preparate poput 3M ESPE Filtek Ultimate®IvoclarVivadent® i Kuraray Japan kompozitnih (bijelih) materijala. Uz znanje i vještine moguće je ispunima (plombama)  zaštititi zube od daljnjeg propadanja te također omogućiti izuzetnu estetiku i prirodnost izgleda te dugogodišnju funkciju.

 

inlay A prije inlay A poslije

Također je svjetski trend u stomatologiji minimalno invazivan pristup općenito, tako i samom karijesu kao glavnom krivcu zubne destrukcije. Stoga je u našem centru moguća i laserska dijagnostika sumnjivih karioznih mjesta na zubu pomoću KaVo Diagnodent pen® uređaja, kako bi maksimalno štedili zubnu caklinu, koja, jednom odstranjena, više nema mogućnosti reparacije.

kompozit 0 kompozit 1

Liječenje opsežnih destrukcija zubi rješavamo izradom indirektnih kompozitnih restauracija, odnosno kompozitnim inlayem, onlayem ili overlayem.

Svi ispuni se rade po pravilima struke, tako da nikakvi kompromisi na uštrb kvalitete nisu dozvoljeni. Dijagnostika karijesa se vrši i uz lasersku detekciju KaVo DIAGNOdent® pen uređajem, a liječenje zubi uz poštivanje pravila mikro invazivne stomatologije.

Endodoncija, odnosno terapija korijenskih kanala se radi strojnom Protaper® tehnikom, uz uporabu endometra najnovije generacije kao i koferdama. Punjenje kanala se vrši Protaper® tehnikom i uz Dentsply® AH26 Plus. Kontrolne rendgenske snimke se rade prije i nakon punjenja korijenskih kanala.

Izbjeljivanje

Sve je više zahtjeva za blistavim osmjehom te sjajnim i bijelim zubima, no i sve više pitanja o mogućim nuspojavama postupaka za izbjeljivanje te oštećenjima zuba.

U našem se centru koristi svjetski priznat i provjeren proizvod vodećeg američkog proizvođača dentalnog materijala Ultradent.

Proizvod zube izbjeljuje sigurno i bez ikakvih oštećenja zubne strukture, djelujući isključivo kemijski, te je na taj način znanstveno dokazana dugotrajnija postignuta bjelina, nego kod korištenja raznih lampi ili lasera.

Naime, ključ je u sporijem (tijekom 2-3 puta u stomatološkoj oridnaciji) ali dalekodugotrajnijem i konkretnijem konačnom rezultatu, jer proizvod kemijski rastvara pigmentirane, obojane čestice u zubnoj strukturi, umjesto da ih samo prividno „ zamaskira“ (u američkoj terminologiji značajna je razlika između termina „bleaching“ što bi bilo postignuto drugim metodama i „whitening“ koja se postiže našom kemijskom metodom izbjeljivanja).

Nuspojava može biti privremena preosjetljivost zubiju koja nestaje unutar par dana nakon tretmana.

PI1 PI4

Endodoncija je specijalistička grana stomatologije koja se bavi liječenjem zubne pulpe. Smatra se da je jedna od najgorih i najintenzivnijih boli upravo akutna upala zubne pulpe. Izuzetno je važno ispravno izliječiti zub kako kasnije ne bi došlo do mogućih brojih komplikacija poput cista, granuloma, oticanja, fistula i sl.

endo 4

Kako bi liječenje bilo uspješno neizostavno je imati odgovarajuću opremu i materijale. Tako se mi, u našem centru dentalne medicine, koristimo najnovijim modelima apeks lokatora (uređaja koji pronalaze i određuju duljinu korijenskih kanala) NSK® iPex, strojnim uređajima za obradu korijenskih kanala Maillefer ProTaper® te najkvalitetnijim materijalima za kemijsku obradu kanala kao i za njihovo punjenje. Svaki se izliječen zub prati i radiološki (RTG snimkom).