Radno vrijeme: PON - PET 15:00 - 21:00

Djelatnosti i usluge

Digitalna Radiografija XDent

151+

Digitalni rengenski sustav XDENT

Centar Zagreb

Hebrangova 26
tel: 01/ 485 46 08    
fax: 01/ 485 46 14    
e-mail: zagreb@x-dent.hr

web stranica: www.x-dent.hr

Naš partnerski rengenski studio u Zagrebu nudi najbolje i najkvalitetnije digitalne rendgenske snimke čeljusti. Na tržištu postoje brojni jeftini i nekvalitetni rengenski uređaji i studiji, koji nude nekvalitetne snimke uz istu, a često i skuplju cijenu snimanja. Zbog toga, stomatolog nerijetko mora napraviti više snimaka kao bi potvrdio dijagnozu, što rezultira većom dozom zračenja, financijskim troškovima i izgubljenom vremenu.

S obzirom da danas na tržištu postoji veliki broj digitalnih rengena i veliki broj privatnih rengenskih studija, nažalost moramo napomenuti da nisu svi jednake kvalitete te da u mnogima radi nestručno i needucirano osoblje, iako bi u pravilu samo rengenski tehničari trebali obavljati profesionalno snimanje zubi.

Na slijedećim slikama možete primijetiti drastičnu razliku u kvaliteti snimanja između jednog privatnog rengenskog studija u centru Zagreba i snimke načinjene u XDent-u od strane kvalitetnog rengenskog uređaja i profesionalnog osoblja. Također, cijena snimanja  je povoljnija u XDent studiju.

x dent kvaliteta  x dent kvaliteta2

S obzirom na naš dugogodišnji partnerski odnos, svi sadašnji i budući pacijenti Dental Centar Omega ostvaruju posebne cijene za bilo koji oblik digitalnog snimanja.
Slobodni smo se predstaviti kao centar s dugogodišnjim radnim iskustvom u dentalnoj radiologiji (od 1992 g.). Uz najmodernije uređaje i vrhunski educirane inžinjere medicinske radiologije, pokušat ćemo vam pružiti uslugu kakvu do sada niste imali. U suvremeno opremljenom prostoru u našim centrima u Hrvatskoj jamčimo vam profesionalnu i brzu uslugu.više o cijenama ovdje

Posjetite nas u našim centrima u Zagrebu, Rijeci i Splitu i ako imate pitanja u vezi naših usluga ili trebate informaciju slobodno nam se obratite.

Snimanje u X-Dentu

021+ 179+

 •       Na snimanje dolazite bez prethodnog naručivanja.
 •       Snimanje je bezbolno i traje vrlo kratko.
 •       Snimke su gotove u svega nekoliko minuta.
 •       Iznimno niska razina ozračivanja.

Precizna dijagnostika

U  X-Dentu koristimo najmoderniju tehnologiju na području dentalne radiologije. S novom tehnologijom garantiramo visoku rezoluciju i kvalitetu snimaka koje će vam omogućiti kvalitetnu i jednostavnu dijagnostiku i time uštedjeti vrijeme koje je najdragocjenije.

Iznimno niske dispozicije

Količina zračenja koju pacijent primi tijekom snimanja u X-Dent centrima je znatno umanjena, jer je zračenje četiri puta manje nego pri klasičnom snimanju.

Pri dijagnostičkim postupcima kod djece ozračavanje se dodatno snizuje.

Usluge

2D snimanja

164+

Intraoralno snimanje

 • paralelna projekcija
 • ekscentrične projekcije
 • bite-wing tehnika
 • dentalni status

Intraoralna snimka zuba prikazuje zub u prirodnoj veličini sa pripadajućim korijenom te susjedne zube.

Panoramsko snimanje

 • ortopantomogram

Ortopantomogram je rendgenska snimka maksiofacialne regije na kojem se prikazuju gornja i donja čeljust sa svim zubima, s oba čeljusna zgloba te pripadajućim sinusima.

 • snimanje paranazalnih sinusa
Snimka paranazalnih sinusa obuhvaća sinuse te okolne strukture. Mogu se snimiti u nekoliko različitih projekcija dok se standardno radi klasični Posterio-Anteriorni snimak.
 • temporomandibularni zglobovi (lateralno-frontalno)

Snimka temporomandibularnih zglobova jasno prikazuje navedene zglobove te njihov odnos s okolnim koštanim  strukturama u različitim projekcijama. Zglobovi se snimaju u frontalnim ili lateralnim projekcijama sa otvorenim i zatvorenim ustima.

Specijalna snimanja

 • telerentgen (L.L-P.A)

Telerendgen je snimka glave koja se najčešće koristi u ortodontskoj dijagnostici na kojoj se prikazuju sve koštane strukture, regije te meka tkiva lica. Snimak se može raditi u profilnoj LL projekciji te u frontalnoj PA projekciji.

 • cefalometrijske snimke (L.L-A.P)
 • snimke šake za specijalističku ortodontsku dijagnostiku
Snimanje šake u X-Dent Centrima obavlja se jedino u svrsi ortodontske dijagnostike kod djece. Na snimci šake prikazuju se zglobne i koštane strukture šake te ručnoga zgloba.

3D snimanja

151+

Snimanje čeljusti

 • snimanje segmenta čeljusti
 • snimanje jedne čeljusti
 • snimanje gornje i donje čeljusti

Snimanje sinusa

Snimanje temporomandibularnih zglobova

Svi naši uređaji su digitalni, a slike vam po završetku snimanja isporučujemo na film foliji, CD-u i na e-mail adresu.

Oprema

banner.jpg

3d-accuitomo-banner.jpg

3D Accuitomo 170 se ubraja među najbolje uređaje te vrste u svijetu.Napredna  tehnologija koja je korištena u izradi Accuitoma 170 omogučuje optimizirano korištenje X-zraka koje rezultira oštrijim slikama te boljim prikazom mekih tkiva.

„It is literally an unfair advantage in Endodontic practice.“ (Dr. L. Stephen Buchanan)

Doza zračenja smanjena je za 40% u usporedbi sa prethodnim Accuitomo modelom koji je već sam po sebi imao jako male doze zračenja. Napredni 3D senzori, 80 mikrometara veličina voxela te rezolucija veća od 2 linije po milimetru čine Accuitomo jednim od najboljih CBCT uređaja.

Često pitanje kod ovakve vrste pregleda je koliko cu zapravo zračenja dobiti tokom snimanja? U svrhu usporedbe koristiti cemo prosječne vrijedosti i polje veličine 40×40 mm. Jedan CBCT snimak sa Accuitomom 170 zrači:

 • manje nego jedan klasični snimak grudnih organa
 • manje nego dva standardna panoramska snimka
 • manje apsorbirane radiacije nego za vrijeme leta između Los Angelesa u New York(kozmičko zračenje)

„The Absorbed Radiation is remarkably small, allowing me to scan at-will without concern for my patient`s health being challenged.” (Dr. L. Stephen Buchanan)

Sve gore navedene specifikacije čine Accuitoma 170 savršenim izborom u stomatološkoj dijagnostici, a i samim time najboljim izborom za Vas.

Zašto 3D snimak?

2D snimak

Digitalna dvo-dimenzionalna(2D) intraoralna i panoramska radiografija  se u posljednjih  20 godina duboko ukorijenila u svakodnevnoj dentalnoj praksi.

Međutim,2D slike, zbog preklapanja složenih anatomskih struktura, teško interpretiramo. Pri mjerenju uvijek koristimo dozu sigurnosti kako bi kompenzirali uvećanje nastalo zbog same tehnike snimanja, a o širini(debljini) i točnoj prostornoj poziciji nemamo nikakvu informaciju. Kakogod, nemamo namjeru blatiti tehnologiju koja nam je oslonac već toliko godina i koja nam je već toliko puta otvorila oči, naprotiv mislimo da će još dugo ta ista 2D slika biti osnova dijagnostike, planiranja i kontrole u ordinacijama dentalne medicine i njenih specialističkih praksi.

3D snimak te usporedba CBCT-a s klasičnim CT-om

Naša djelatnost direktno ovisi o konstantnoj edukaciji, unapređenju vještina i prihvaćanju novih tehnologija. Tako  i  prihvaćanjem 3D tehnologije ne samo da ostajemo konkurentni, nego si uvelike olakšavamo rad, a našim pacijentima omogućavamo sigurno dijagnosticiranje te precizno planiranje  terapije.

Cone Beam CT iz izvora rendgenskih zraka šalje koničan snop koji svojim širim dijelom pada na detektor. Rendgenske zrake se prolaskom kroz predmet snimanja promijene što detektor registrira i pretvara u električni impuls koji se složenom računalnom opreracijom pretvara u sliku na ekranu. Dovoljna je jedna cirkularna rotacija izvora zračenja i detektora oko predmeta snimanja za prikupljanje svih informacija za stvaranje trodimenzionalne slike.

Klasični Spiralni ili Multi-Slice CT (MSCT) radi višestruke rotacije oko predmeta snimanja zboglinearnog snopa te je jedini način prikupljanja podataka kod takvog snopa višestruka rotacija oko predmeta sa promjenom položaja izvora zračenja ili predmeta snimanja što u kombinaciji s puno većom snagom izvora (90 mA kod klasičnog, 4-10 mA kod CBCT) daje puno veću emitiranu i primljenu dozu zračenja pri snimanju  klasičnim CT-om nego CBCT-om. Kako je i napon cijevi klasičnog CT-a veći 20-30 kV, a vrijeme snimanja minimalno dvostruko (samo 18 sek kod CBCT-a), dolazimo do višestruko veće emitirane i primljene doze zračenja .

Nadalje, studije usporedbe kvalitete slike CBCT-a i CT-a (MSCT, Spiral CT, Linearni CT) zaključuju da većina CBCT uređaja ima sliku usporedivu sa slikom klasičnog CT-a, dok pojedini CBCT uređaji (npr. Morita Accuitomo) daje čak i bolju kvalitetu slike od klasičnog CT-a.

Za više informacija o CBCT-u te o opremi koja se koristi u X-Dent centrima kliknite ovdje.

Centar Zagreb

Hebrangova 26
tel: 01/ 485 46 08
fax: 01/ 485 46 14
e-mail: zagreb@x-dent.hr

Facebook Xdent