Radno vrijeme: PON - PET 15:00 - 21:00

Djelatnosti i usluge

Protetika

39 45 47 48

Protetika je grana dentalne medicine kojoj je primarna zadaća zaštita zuba čiji je integritet narušen bilo karijesom, traumom, gubitkom susjednih zubi.

Napredak tehnologije omogućio je uporabu najkvalitetnijih te također izuzetno estetskih materijala koji udovoljavaju svim zahtjevima funkcijskog opterećenja, izdržljivosti te izvrsnosti u pogledu estetike. Ponosni smo što radimo upravo s takvim materijalima, unajopremljenijem zubotehničkom laboratoriju koji pruža dugogodišnju garanciju na materijal, njegovu izradu i izgled. Keramika koja se nekad rabila u podlozi s metalom, danas je gotovo istisnuta s tržišta pojavom „bijelog“ metala, cirkonij-oksida. Ovakva kombinacija, cirkonij-oksida kao izuzetno čvrstog a istovremeno i estetskog materijala, s najkvalitetnijom keramikom, doprinose sve većem znanju i interesu pacijenata za ovakve protetske nadomjestke. Poseban način izrade ovakvih nadomjestaka odnosi se na CAD/CAM uređaje, tj. strojnu obradu keramičkog bloka po virualnom otisku.

emax

Također u područjima gdje je važnija estetika (područje prednjih zubi) preporučamo potpunokeramičke protetske nadomjestke (E.Max®) koji i za podlogu imajustaklokeramiku te na taj način doprinose savršenoj prirodnosti i transparentnosti zuba. Također, veliki izbor visokokvalitetnih metal-keramičkih krunica, potpunih keramičkih kao i cirkonijskih krunica i mostova izrađenih CAD-CAM sustavom koji nude visoku estetsku i funkcijsku komponentu ( Empress 2 sustav, KaVo® Everest sustav CAD/CAM, E.Max press sustav, Titan krunica). Klasične Wironit® proteze se također nude u rješavanju protetskih problema sa visokoestetskim Ivoclar Phonaresgarniturama zubi za proteze. Individualni cirkonijski abutmenti za područje visoke estetike se također mogu izraditi.
Široki izbor parafunkcijskih i sportskih udlaga znači prevenciju ostećenja zubi i protetskih radova, kao i težih patoloških promjena u čeljusnom zglobu.

Naša glavna specijalnost je izrada protetskih nadomjestaka na implantatima te je moguć širok spektar odabira vrste protetskih nadomjestaka po želji pacijenta te medicinskoj indikaciji.

Svi protetski radovi izrađuju u suradnji s zubotehničkim laboratorijem Naturaldent koji  prvi posjeduje ISO 9001:2008 SINCERT te garantira najvišu kvalitetu usluge. Svi protetski radovi dolaze s certifikatom materijala.

 

Ljuskice („veneers“)

emax 3 emax 1

slika 3 500 1000

Ljuskice su poseban oblik protetske terapije kojoj je primarni cilj ispravljanje narušene estetike uslijed zubne diskoloracije no ponekad i ispravljanja manje promjene položaja zuba (rotacije i sl.) Prednost ljuskica je minimalno brušenje samo jedne plohe zuba dok ostale plohe ostaju netaknute. Njima se postiže izvrsna estetika te su stoga u poslijednje vrijeme izuzetno popularne kod pacijenata.

Litij disilikatna (LS2) staklokeramika idealna je za izradu monolitnih pojedinačnih restauracija. Ova inovativna keramika osigurava visoko estetske rezultate i u usporedbi s drugim staklokeramikama, pokazuje 2,5 do 3 puta veću čvrstoću. Poduprta zirkonij oksidnom konstrukcijom može se koristiti i za mostove u stražnjoj regiji.

Materijal se koristi u dentalnim laboratorijima zajedno s tehnologijom prešanja ili CAD/CAM tehnologijom. S visokom čvrstoćom od 360-400 MPa, restauracije omogućuju fleksibilan odabir cementiranja. Ovisno o situaciji u ustima pacijenta, restauracije mogu biti dodatno fasetirane na visoko estetski način ili bojanjem ako se izrađuju kao monolitske restauracije.

Čak i ako je preparirani zub tamne boje (npr kao rezultat diskoloracije ili  titanski abatment), restauracija može biti izrađena od pune keramike. Obavijestite Vaš laboratorij o boji bataljka nakon čega će dentalni tehničar odabrati IPS e.max litij disilikatni materijal željenog opaciteta  kako bi postigao visoko estetski prirodni izgled.

Indikacije

  • Tanke fasete (od 0.3 mm)
  • Minimalno invazivni inleji i onleji
  • Djelomične krunice i krunice
  • Suprastrukture na implantatima
  • 3-člani prednji/premolar mostovi (samo IPS e.max Press)
  • 3-člani mostovi (IPS e.max CAD poduprijeti sa cirkonij oksidom)

Istaknuto

  • Potpuno prirodne karakteristike boja za visoko esteteke rezultate
  • Dugotrajne restauracije zahvaljujući visokoj čvrstoći
  • Minimalno invazivne preparacije za postupke koji čuvaju zubnu strukturu
  • Raznovrsno korištenje i širok spektar indikacija
  • Prirodna estetika, neovisno o boji prepariranog zuba
  • Adhezivno, samoadherirajuće ili konvencionalno cementiranje ovisno o indikaciji