Radno vrijeme: PON - PET 15:00 - 21:00

Vijesti

Oralna kirurgija

Oralna kirurgija je specijalistička grana dentalne medicine, izuzetno važna u interdisciplinarnom pristupu zbrinjavanja bolesti usne šupljine kao i rekonstrukciji estetskih i funkcionalnih poremećaja.


Pomisao na zahvate oralne kirurgije Vam stvara nelagodu?

Obratite nam se s povjerenjem, jer u Dental Centru Omega zahvate oralne kirurgije izvodimo suvremenim tehnikama po načelima znanstveno opravdanih i preporučenih postupaka. Na taj način apsolutno smanjujemo mogućnost bilo kakvih komplikacija i neuspjeha liječenja. Mi nismo klinika koja radi s neprovjerenim materijalima i tehnikama, te ne radimo masovnu jeftinu stomatologiju s nerealnim cijenama i nekvalitetnim materijalima nego nudimo vrhunsku uslugu prema pravilima struke.

Što je oralna kirurgija?

Oralna kirurgija je specijalistička grana dentalne medicine koju svakodnevno provodimo u našoj ordinaciji. Obzirom da je ona polazište svake opsežnije rehabilitacije, nužno je da svi oralnokirurški zahvati budu kvalitetni, maksimalno poštedni te da nam osiguraju besprijekorno cijeljenje za nastavak terapije. Svi zahvate radimo u operacijskoj sali, u strogo kontroliranim uvjetima sterilnosti uz korištenje propisane zaštitne odjeće. Zahvati se rade u lokalnoj anesteziji tako da su u potpunosti bezbolni za pacijenta. Nakon zahvata, temeljitim uputama i kontrolama pratimo oporavak sve do potpunog cijeljenja.

Najčešći kirurški zahvati koje radimo su:

  • pretprotetska kirurgija (podizanje dna sinusa prije postavljanja implantata u gornjoj čeljusti)
  • postavljanje implantata
  • frenulektomija
  • uklanjanje zubnih cista
  • augmentacija nakon vađenja zuba (nadomještanje izgubljene kosti nakon vađenja zuba)
  • vađenje zuba/zubnih korijena
  • apikotomija (resekcija korijena zuba-uklanjanje vrha korijena zajedno s upalnim tkivom)
  • vađenje neizniklih umnjaka (alveotomija)
  • parodontološki kirurški zahvati
  • ostali zahvati oralne kirurgije


Svaku rehabilitaciju radimo interdisciplinarno, što znači da individualnim pristupom, za svakog pacijenta, planiramo zahvate iz različitih specijalističkih područja s ciljem postizanja željenog, unaprijed definiranog rezultata. Pritom koristimo znanja iz oralne kirurgije, dječje stomatologije, ortodoncije, parodontologije, restaurativne stomatologije, endodoncije i stomatološke protetike.


Tim stručnjaka zajedno planira terapiju i prati pacijenta od početka pa sve do završetka terapije, i tijekom kontrolnih pregleda. Ponekad je taj proces dugotrajan, stoga je nužna besprijekorna suradnja, disciplina, povjerenje i predanost, i liječnika i pacijenta. Upravo to je provjereni recept za obostrano zadovoljstvo!

Petra Đumlija dr.med.dent.