Radno vrijeme: PON - PET 15:00 - 21:00

Vijesti

European Association for Osteointegration, Paris 2016

Prisustvovali smo svjetskom kongresu European Association for Osteointegration, EAO u Parizu gdje je bilo oko 4000 sudionika.

Implantologija je moderna disciplina koja se vrlo brzo razvija, ali potrebna je znanstvena podloga u laboratorijskim i kliničkim ispitivanjima kako bi se koristili najbolji materijali i tehnike koje omogućuju dugogodišnju kvalitetu.

Naravno, Straumann i Geistlich su prikazali nove metode i nove proizvode u implantologiji i augmentaciji kosti, što je još jedan dokaz kako je Dental Centar Omega u tijeku s najnovijim svjetskim dostignućima u implantologiji. Samo kontinuirana edukacija i korištenje premium proizvoda u implantologiji i stomatologiji može dovesti do dugotrajnih besprijekornih rješenja kod oralne rehabilitacije. Implantologija se temelji na novim materijalima i proizvodima u stomatologiji koji su rezultat dugogodišnjih istraživanja.
Zanimljivo, na kongresu i predavanjima svjetskih profesora i vrhunskih kliničara nije bilo govora o jeftinim implantatima i novim neprovjerenim materijalima, kakvo je naše tržište prepuno.

Svi još jednom naglašavaju nužnost brojnih dugotrajnih kliničkih istraživanja od 10 i više godina kako bi se pokazala uspješnost kliničke primjene i kvalitete proizvoda. Takva istraživanja jeftini materijali i proizvodi nemaju, a nažalost nude se pacijentima po akcijskim cijenama u našoj zemlji.

Stoga, mi samo koristimo Straumann i Geistlich premium proizvode u implantologiji, a njihovu kvalitetu prate brojna istraživanja koja se mjere u stotinama objavljenih nezavisnih znanstvenih radova u zadnjih 30 i više godina.